top of page

Joan Fontcuberta va néixer el 24 de Febrer de 1955 a Barcelona. Aquest va ser influenciat pel seu pare i un professor aficionat a la fotografia. El seu primer contacte amb la fotografia va ser en visitar un laboratori fotogràfic amb 14 anys.Fontcuberta es va iniciar com a fotògraf de professió al voltant del principi dels anys setanta i es va posicionar com un dels artistes espanyols amb major reconeixement internacional. A més del seu treball com a artista visual orientat al camp fotogràfic, s'ha desenvolupat com a docent, historiador, crític i comissari d'exposicions (http://www.fontcuberta.com/).

Mireia Sallarès va néixer l’any 1973 a Barcelona. És una artista catalana, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Vídeo Arts de Nova York. Sallarès utilitza el vídeo com una via d'investigació antropològica, però també com un instrument narratiu, capaç de produir relat a partir de la complexitat de la realitat.

Els seus treballs estan relacionats amb la sociologia i l'antropologia cultural. Analitzen històries reals de personis i col·lectius d'arreu del món, amb una predilecció per les dones. Analitza el món com a estrangera, fent servir entrevistes, intervencions en l'espai públic o d'altres tipus de suport per reflexionar sobre conceptes com la veritat, la violència, el plaer, la memòria o l'estatus, donis de l'estratègia del documental i el compromís polític.

Anna Galí va néixer l'any 1968 a Girona. Va ser des de l'adolescència que li va començar a interessar la fotografia com un mitjà d'expressió i de documentació, de fet, va comprar-se la seva primera càmera el 1984, després d'un estiu venent gelats a la Costa Brava, i ja no va deixar mai de fer fotos. 
Va estudiar Matemàtiques i més tard, als voltant dels 30, va decidir completar la seva formació autodidacta en fotografía fent diversos cursos i tallers.
Li agraden els projectes que ens expliquen històries, reals o inventades, però amb una intenció narrativa clara, ja que li interessa molt la relació estreta entre la fotografia i el text.

Creu que la fotografia és una eina terapèutica molt poderosa; un mitjà de transformació personal i, per tant, també de transformació social.

William Kentridge, descendent de lituans i alemanys jueus, va néixer el 1955 a Johannesburg, ciutat on viu i treballa. Creador polifacètic, combina crítica política i llenguatge poètic. Ha alternat la pràctica del dibuix i del gravat amb incursions en el món del cinema i del teatre, on ha treballat com a actor, guionista i director. La seva obra té present el context sud-africà de l'apartheid, i de fet ell mateix ha reconegut ser sempre un artista compromès des d'un punt de vista social i polític. Però el seu treball també parla de la naturalesa de les relacions humanes i la memòria, la relació entre desig, ètica i responsabilitat.

bottom of page